Postat: | kategori: Allmänt

TV-serien VS Boken

Alla är nog medvetna om att TV serien The Vampire Diaries är baserad av L.J. Smith's böcker Vampire Diaries. Även om den är baserad på böckerna så finns de vissa olikheter som inte är med i TV serien eller har ändrats. Här är några utav dem:
 
Mystic Falls heter egentligen Fell's Church men CW ändrade namnet av juridiska skäl. Dock finns Fell's Church kvar men är bara en struktur av en kyrkogård.
 
 
Vissa karaktärers namn har också ändrats som Tyler Lookwood heter egentligen Tyler Smallwood, Matt Donovan heter Matt Honeycutt och Elena och Jeremys moster heter egentligen Judith istället för Jenna.
 
 
Detta kom som en chock för mig, men visste ni att Jeremy inte ens existerar i böckerna? Elena har istället en fyra årig lillasyster, Margaret. Detta är en ganska stor skillnad från serien och böckerna. Man kan ju undra lite hur detta skulle ha ändrat hur serien blev om hon istället hade haft en llilla syster. Mycket utav det hon har gjort har ju vart för Jeremy. 
 
 
Katherine och Elena är ju identiska i utseendet men deras personlighet är långt ifrån lika. Många tycker ju att Elena är väldigt självcentrerad men i boken byter dem roller. Katherine är beskriven mer som en kattunge och Elena en tiger.
 
 
I bok serien är Elena's bästa vän Meredith Sulez som spelar en stor roll i boken och inte den Bonnie Bennet som vi känner. Den Bonnie vi känner är skapad från en blandning av Sulez och  Bonnie McCullough som har all häxmagi. Bonnie McCullough är även beskriven som en rödhårig tjej.
 
 
Har ni läst boken? Hur var den? Föredrar ni den framför TV serien?

Comments
Skriv ditt namn här:

Skriv din mail adress här: (privat)

Skriv din URL/Blogg adress här:

Skriv din kommentar här:




Trackback